14 februari 2013

Att älska någon så.

Jag sitter här med en enorm jävla klump i halsen som bara växer sig större och större för varje sekund. Den har funnits med mig sedan eftermiddagen. Den har laddat och laddat ur, laddat och laddat ur, för att växa sig starkare och starkare för varje gång. Just nu är det en enda dimma framför ögonen och jag skriver detta i blindo på grund av alla tårar. Pappa kom hem med de tråkiga nyheterna att vi måste låta Zingo få somna in. Någonting jag egentligen har varit beredd på, jag försökte vara stark för syrrans skull men så fort hon befann sig på sitt rum bröt jag ihop totalt. 

Zingo fick för en tid sedan diagnosen diabetes. Igår var han in till veterinären igen för rutinkoll och idag fick vi svaret att hans lever har gett upp. Den fungerar helt enkelt inte längre. Hoppet är dött. Förmodligen skall han tas bort under morgondagen. På alla hjärtans dag, av alla dagar på året. Samtidigt kan jag tycka att det är fint, att han får somna in just den dagen, med tanke på hur otroligt älskad han alltid har varit. Av oss i familjen, av vänner och av hans hundkompisar. 

Det finns inga ord som räcker till för att beskriva vilken enorm kärlek jag känner till Zingo. Inga ord. Han har varit ljuset i mörkret för mig, han har varit någon att prata med när det känns som om ingen annan vill eller orkar lyssna. Han har alltid funnits för mig och han har kommit på stört om han märkt att jag mått dåligt eller varit ledsen. Jag har aldrig träffat en hund med en sådan enorm personlighet. Han har verkligen varit en riktig vän sedan dag ett. Den allra bästa vän jag någonsin haft! 

Jag älskar dig och jag önskar att du fick finnas med oss mycket längre än såhär, men du kommer få det fint där du hamnar. Jag hoppas att du får äta massvis med hundgodis, att de inte snålar med knäckebrödet som jag vet att du älskar. Jag hoppas att du får avnjuta underbara gourmétmiddagar tillsammans med dina hundkompisar som också gått ur tiden. Jag hoppas att du får alla ben i världen att tugga på. Och jag vill att du skall veta att du är det bästa som har hänt vår familj. Jag kommer aldrig glömma den dag då vi kom för att ta med dig hem, hur du kom skuttandes mot mig på grusplan.

Glöm aldrig det. Vi älskar dig så och du kommer vara så väldigt, väldigt, väldigt saknad. All kärlek.


2 kommentarer:

 1. Nu fick jag tårar i ögonen :´(
  Finns inga ord. Det gör verkligen inte det.

  Fina Zingo <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Världens bästa hund. Nu får han vila. <3

   Radera