20 november 2012

Kära tomten...

Hade jag skrivit en önskelista till tomten där jag inkluderar saker jag vill uppnå och ha i livet, alltså inte enbart prylar, skulle den se ut ungefär såhär:

- Skeppa hit Henrik. Känns SÅ.JÄVLA.JOBBIGT att det är en hel månad kvar till dess att vi ses igen. Panikar mer eller mindre varje dag och sitter med tårar i ögonen rätt ofta. Kan i och för sig ha varit en släng av PMS också när jag tänker efter... Hormonerna lever livet! Men ja, det önskar jag mig först och främst, fästmannen min. 

- Att bli rökfri. Ojoj, det här är någonting jag kämpar med dagligen. Tankarna spinner i skallen på mig angående detta varje dag, varje gång jag tar en cigg. Nu är jag i ett stadie där det börjar bli jobbigare att tänka på cigaretterna och ångesten vid varje cigg, än att avstå helt från dem. Siktar på att vara helt rökfri innan 2013. På riktigt alltså. Vilket jag egentligen inte borde skriva, men nu gör jag det ändå. 

- Bli godisfri. Fint begrepp där. Godisfri. Låter ju bra, eller hur? Jättebra, men långt ifrån enkelt för en göttegris som mig. Visserligen har det varit en miljon gånger värre en gång i tiden. Kommer ihåg när man var tonåring, köpte en godispåse och det tog liksom aldrig emot. Köpte jag ett kilo godis satte jag i mig det med en gång, sparade inte till dagen efter utan tröck verkligen i mig varenda jävla godisbit! Huuuur vidrigt som helst. Nu är det mest smågrejer som t.ex. fikabröd. Äter lite choklad också, köper en 200g Marabou chokladkaka i veckan tror jag... Det är kanske inte så mycket egentligen, men det är i alla fall för mycket när man är tjock. Det måste bort helt! 

- Fixa mina betyg. Nu när jag bloggar har jag tagit en paus från min uppsats. Det börjar bli riktigt, riktigt jobbigt nu. Jag sitter fast helt, kommer INGENSTANS! Så här sitter jag och fastnar, samtidigt som dagarna tickar iväg innan allt skall vara färdigt och inlämnat. Jag vet vad som ligger i prispotten om jag fixar detta: egen ekonomi 2013, arkeologutbildning 2013, flytt till Gotland 2013. Hoppas, hoppas, hoppas! När jag har uppnått dessa tre saker skall jag andas ut och känna mig fett jävla nöjd!

- Komma igång med träningen igen. I somras gick jag ner 5kg under veckan på Peace & Love. Kan jag bara komma igång på gymet och ta dagliga promenader, strunta i godiset och bli rökfri, är jag 100% på att drömkroppen är inom räckhåll. Det är inga dåliga grejer som skall bockas av, men det är bara att köra enda in i kaklet! Detta är ju någonting jag måste göra för att må bra och slippa oroa mig för uteblivna graviditeter i framtiden. Är inne på dag två med promenader i alla fall. 

Det är ju ingen dålig lista att bocka av alltså... Och egentligen kanske man inte skall kalla det en önskelista eftersom allt detta hänger på mig, inte tomten precis (hade ju varit jävligt skönt i och för sig, haha). Så kanske man istället skall kalla den en dröm-och-mål-lista? Så gör vi! Och nu kör vi. Mot ett nyttigare jag. 

1 kommentar:

  1. Svar: Ja visst är skåpet heeelt amazing? Älskar det och beundrar det varje dag haha! Inte för att jag skulle ha plats för ett sånt här schabrak but still!

    Och du, GO YOU! ang listan! Hejar på dig :)

    SvaraRadera