11 september 2013

Live on! And be yourself!


Jag tror inte så många förstår. Egentligen. Jag tror heller inte speciellt många tar sig tiden att försöka förstå. Vi lever i en värld där allt skall rulla på, där allt skall byggas och säljas på rullande band. Fort skall det gå! Vi lever i en värld där musik är ett komplement, ett måste till en partykväll eller i lurarna på löpbandet. Men lyssnar vi? 

Förmodligen inte, för vi vet inte att det fortfarande produceras musik med budskap och mening. Vi vet inte om att det finns artister som väljer att använda sina karriärer, sitt kändisskap, till att göra världen bättre och medveten. Macklemore & Ryan Lewis är en duo som tillsammans skapar otroligt bra låtar med meningsfulla texter. Det finns en historia, ett budskap, ett djup, bakom varenda låt på deras platta "The Heist"

Men hur många vet egentligen detta? Hur många av de som viftar med händerna och gormar på deras konserter tänker på vad varje låt berättar för oss? Jag tror inte de är många som egentligen förstår vilka de har framför sig. Vilka legender som ger dem inte bara en show utan även en lektion i medmänsklighet. 

Kanske borde vi lyssna mer, engagera oss, inse att det fortfarande föds stjärnor. Vi kanske skall sluta förvänta oss, tro, att varenda Hollywoodartist är just en Hollywoodartist, för många är mycket, mycket mer än så. Det föds fortfarande legender. Macklemore & Ryan Lewis kommer för evigt vara mina idoler. Har ni inte lyssnat på "The Heist", gör det! Jag får i alla fall gåshud av vartenda spår på plattan. 

Och med lyssna menar jag inte att ni bara skall dra igång plattan. Nej, sätt er ner, lyssna som i LYSSNA, ta in, tänk, gå djupt! Ni kan ju börja med "Same Love". Kärlek och respekt. På riktigt.

2 kommentarer:

  1. Jag tycker det är fantastiskt att de har blivit så stora som de faktiskt är. Och ja, "Thrift Shop" är en fantastiskt jävla bra låt. Men hela världen fastnade då. När de har varit fantastiska från 2009.. "Otherside" är nog min största favorit än så länge.

    SvaraRadera
    Svar
    1. "Otherside" är en riiiiktigt fet låt! Kan ärligt talat inte komma på en enda dålig låt av dem. Macklemore solo är också skitbra men tyvärr finns det ju typ bara fem låtar. "And we danced" från 09 med Macklemore och Ziggy Stardust är en tung, tung, tung låt!

      Radera