13 december 2013

Award!

Jag har fått en award av Zarah-Lou. Skall jag vara helt ärlig, och det ska jag ju, så är Zarah min absoluta favoritbloggerska! Skulle jag få välja EN bloggerska att följa så skulle det nog faktiskt vara Zarah, för hon är fasen en fena på det här med bloggande! Jag säger då det! Tack Zarah för awarden! 

11 random fakta om mig: 

1. Jag kan vara en jävla bitch när jag har mens. Skojar inte. Ibland skulle jag helst gå under jorden under dessa dagar. Ena sekunden kan jag skratta och i nästa vill jag tjuta... Hemskt både för mig och min kära omgivning.

2. När jag var sisådär tio, elva år gammal började jag paddla. Jag tränade två gånger om dagen och blev faktiskt riktigt bra. Resulterade i några SM-medaljer och övriga pokaler. Det var verkligen jättekul. Sedan blev jag sexton och fick tankar på annat, ledsnade och slutade. Sålde min kanot och ångrar det än idag. Men men, grym var jag! 

3. Jag vill bli arkeolog! Ibland drömmer jag så pass hårt om detta att ingenting annat får plats i huvudet. Det är verkligen mitt kall. Det jag vill syssla med. Hänger ihop perfekt med mitt stora historieintresse. 

4. Jag tror helt ärligt att jag har ett sjätte sinne. Blir kanske lite långdraget att skriva upp alla tecken på detta här men låt oss säga såhär: det finns saker som har hänt som fått mig att bli rädd. För mig själv. Eftersom allt "stämmer" så jävla bra. Jag träffade ett medium på tåget till Linköping som sa att jag har en blå aura. Betydde enligt henne att jag hade en medial gåva som jag inte skulle kasta bort. Jag hade inte sagt NÅGONTING till henne innan. Vi hade småpratat om mobiltelefoner typ. Galet. Det gjorde mig än mer övertygad. En del kanske tycker att jag är skittöntig nu men då får det la fan vara så då! 

5. Jag har, typ, blivit beroende av Redbull. Alltså inte Powerking eller någon annan billig variant. Nej, Redbull skall det vara! Detta betyder alltså att jag har två väldigt dyra och snuskiga vanor. Hoppas på att bli av med dem efter nyår. Jag tror ju egentligen inte på detta med nyårslöften (eftersom jag inte lyckats hålla ett enda hittills) men nu får det fan vara nog på riktigt... Usch! 

6. Jag avskyr att diskutera politik med vänner! Har ingen koll alls på rött och blått och då pallar jag inte ge mig in i sådana diskussioner. När man inte vet ett dyft är det kanske bäst att hålla munnen stängd. Däremot har jag starka och fasta åsikter om SD, som ni säkerligen märkt sedan tidigare. Där finns det ingen gräns. Det kan jag diskutera utan problem eftersom jag vet var jag står. 

7. Jag älskar kent och har varit förälskad i Jocke Berg sedan 12-års ålder. Han är och förbli min hjälte. 

8. Jag har en crush på curling och längdskidor. Därför ser jag såklart fram emot vinter-OS nu. Kommer givetvis sitta som fastklistrad framför TV:n. Älskar! 

9. Jag är helt gryyyym på att köpa godis! Att jag sedan inte äter upp det är en annan femma... Sjukt. 

10. Jag har blivit sjukt dålig på att dricka. Förr kunde jag dra i mig en jävla 70's. Idag blir jag rund under fötterna av några 6:or. HALLÅ, KROPPEN, JAG ÄR 23?! INTE 60! 

11. Jag älskar att sticka! Just nu håller jag på med en tubhalsduk. Skall börja på en ny så snart den är färdig. Det är någonting speciellt med att få göra sina egna grejer. Dessutom är det så väldigt avkopplande att sitta ned med ett hantverk. 

Frågorna jag fick: 

1. Vilket är ditt absoluta drömresemål?
Åh. Jag vill till SÅ många platser på jorden, men måste jag ge ett svar på den frågan får det nog faktiskt bli Galàpagosöarna. Se annorlunda djurarter, klappa havssköldpaddor, simma, bada, mysa, insupa atmosfären och lära mig MASSOR om öarnas djurarter. Wow! 

2. Har du någon tatuering? Om ja - vad föreställer den? 
Ja, jo. Jag har ju det. Positiv jag låter! Men om vi säger såhär: jag ångrar den INTE, jag bara önskar att jag kanske hade väntat ett tag och lagt lite mer pengar på den (a.k.a. gått till en bättre tatuerare), med tanke på slutresultatet och hur den ser ut idag. Det är alltså en låttitel på en kentlåt. Den betyder mycket för mig och har en stark mening. Håll ditt huvud högt, ta ingen skit, var dig själv! 


3. Vilken är din favoritvardagssyssla? 
Himla svår fråga! När jag inte pluggar så sitter jag väl mest vid datorn, spelar med mina vänner, läser böcker eller lirar PS3. Om det nu räknas som vardagssyssla! Annars älskar jag ju såklart att ge mig ut med kameran. Någonting jag tyvärr blivit alldeles för dålig på numera. Så, det är nog min favoritvardagssyssla! 

4. Jag (Zarah alltså) behöver bekräftelse, skriv något fint om mig?
Du är en superfin tjej med skön attityd. Du har vettiga åsikter och du är inte rädd för att dela med dig av dem. Rak och ärlig, helt enkelt, vilket uppskattas något enormt! Du är helt jävla superawesomegrym på det här med vloggs, någonting jag tycker att du borde syssla mycket mer med. För några veckor sedan såg jag ditt klipp om dammsugaren och jag lovar: jag GARVADE så jag nästan tjöt! Så.jävla.bra! Sedan har du väldigt varma och goa kramar och ett himla vackert leende på läpparna när man möts IRL! Alla borde få en Zarah-kram! Då kanske folk skulle vara lite gladare mot varandra! :) 

5. Samlar du på något?
Hoho, om man nu kan kalla besatthet av böcker för samlande så är svaret definitivt ja. Jag har så jääääävulskt mycket böcker! Lycka till att få med dem på färjan till Gotland liksom. Båtfan skulle väl haverera och sjunka. Det vore ju inte bra. Jag älskar ju mina böcker! ;) 

6. Din finaste egenskap som människa?
Här får jag tydligen skryta. Så, jag gör väl det då. Jag är tammefan helt GRYM på att lyssna på andra människor. Jag skulle inte ens bry mig om någon sa motsatsen, för jag är fan grym och jag vet om det själv! Nackdelen med att vara så grym på att lyssna på andra människor är att man lätt glömmer bort sig själv. Man glömmer liksom bort att andra också kan lyssna. Så det har jag försökt tänka på de senaste åren. Men, jag lyssnar helst. Fortfarande. 

7. Hur träffades du och din partner?
Åh, haha, jag vet inte om jag skall skratta eller gråta när jag tänker tillbaka på den kvällen. Henrik och jag har snart varit tillsammans i sju år och den där första kvällen, då vi liksom såg varandra på dendärjävlafestensomflippadeur, vill jag nog helst glömma bort (den hade jag ju i och för sig glömt till dagen efter, jag fick den återberättad av mina kära väninnor). Men såhär då: jag var på en fest hos en god vän till mig. Dagen efter vaknar jag upp bakfull och jävlig, får veta att jag har hånglat upp någon jävla fotomodell (som inte var Henrik) och bah... shit (det här är alltså kvällen jag vill/har glömt). Jag var helt väck, på riktigt. Hittade i alla fall en lapp vid min väns dator med en MSN-adress. Jag addade adressen. Alltså min Henrik. Vi började snacka, sågs samma kväll och på den vägen är det. Först skulle vi bara vara vänner, sådär töntigt som det är ibland. Sedan kom jag på att jag var kär i karln lagom till jul och hånglade upp honom efter en flaska Absolute vodka och några vändor mandellikör på juldagen 2006. Officiellt blev vi tillsammans den 18 januari 2007. Och ja, han är det bästa som hänt mig! 

8. Om du skulle läsa ett språk, vilket skulle det vara och varför? 
Hundspråk? Inte det? Okej. Då får jag väl välja italienska! Det är ett så sjukt vackert språk tycker jag. Sedan har jag en förkärlek till Italien. Utan att ens ha varit där. ÄN! För jag ska dit. Någon gång på något sätt! 

9. Förlora hörseln eller förlora synen? 
Denna fråga känns alltid så jäkla krass och svår, men med tanke på mina intressen så får jag nog faktiskt säga hörseln. Jag älskar mina böcker, mitt spelande, TV-tittande. Och TÄNK att inte få se min älskade Henriks ansikte?! Eller Zac?! Åh, nej fy! Hörseln it is! 

10. Om du fick välja EN makeup-produkt för resten av livet, vilken skulle det vara?
Den här känns faktiskt inte speciellt svår. Jag har ju väldigt fin hy (tack Gud, eller vem det nu är jag skall tacka) som är RELATIVT fri från blemmor. Med relativt menar jag alltså relativt, för de där finnarna kommer och går såklart men jag har ingen problemhy, ingen acne eller liknande. SÅ, jag skulle välja ögonbrynspennan! Ett par schysta bryn gör MYCKET för ansiktet, I tell you! 

11. Vad önskar du dig i julklapp? 
Just nu önskar jag mig ingenting. Har redan fått en julklapp av mamma och pappa. Henke har extremt fria händer och syrran har redan köpt sina klappar till mig. Som om hon skulle kunna hålla tyst om någonting sådant. Låter kanske sjukt cheesy men just nu vill jag bara få hem Henrik. Jag struntar i julklappar, bara jag får ha honom här! Ikväll fick jag faktiskt en julklapp av min käre vän Robin: biobesök. The Hobbit. AND IT WAS FRIGGIN AMAZING! Gå och se den säger jag bara! 

11 frågor ni gärna får svara på: 
1. Vilken är din absoluta favoritbok och varför? 
2. Vilket är ditt starkaste barndomsminne?
3. Har du någon hobby? Vilken och varför betyder den så mycket för just dig?
4. Klassiker: vad skulle du ta med dig till en öde ö? Du får välja tre (genomtänkta och utstuderade!) grejer!
5. Har du ett beroende av något slag? Kan vara allt mellan himmel och jord! 
6. Vem är din allra bästa vän och varför är just han/hon din soulmate?
7. Om du fick skriva ett brev till dig själv som tonåring, vad skulle du skriva då?
8. Julmust eller Coca-Cola?
9. Hur ser en perfekt julaftonskväll ut för dig?
10. När känner du dig som lyckligast?
11. Nämn en sak/ett ämne/en diskussion som kan göra dig riktigt förbannad eller ledsen?

Så... sen var det ju det här med att utmana elva till. Vilket jag helt enkelt inte kan, eftersom jag typ inte har några bloggvänner (slash emo) att tala om. De som känner sig manade (vilket jag hoppas att ALLA som läser detta gör) kan ju helt enkelt bara ta åt sig och lämna en liten kommentar här att ni tagit emot awarden. Kom igen nu! Jag vill ha vänneeeeer!

;)

2 kommentarer:

  1. Snyggt! Och tack för de fina komplimangerna! Värmer en gammal tants hjärta! :D
    Och ang. "hörsel- eller synfrågan" - jag tycker den är rätt enkel, men alltid kul att se hur andra svarar och tänker. För mig är det GIVET att bli av med hörseln framför synen. Även om jag älskar musik så är det visuella så mycket mer.
    Så tänker jag nu i alla fall ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, tant? Fan då är jag medelålders och tant snart då! ;)
      Och ja, jag håller med, men samtiiiidigt: aldrig få höra röster, aldrig mer få lyssna på musik... Jisses. Jag får alltid (på riktigt) lite panik när jag måste fundera på det där, haha! Precis som om jag tror att det skall hända på riktigt, att jag kommer behöva välja på riktigt. Skitläskig tanke! Jag hade aldrig klarat mig utan mina ögon tror jag. Fan, usch... :P

      Radera