12 augusti 2013

Dublin, baby!


I början av sommaren började vi i familjen snacka om att bege oss ut och resa lite. Vi har aldrig lämnat Sverige tillsammans så som i princip alla andra familjer har gjort. Ingen solig semester i Grekland eller Thailand. Ekonomin har inte riktigt tillåtit någonting sådant. Förrän nu! Idag kom vi till skott och beställde en resa till Dublin. Det blir jag, lillsyrran och farsan som åker iväg och roar oss. Morsan är inte speciellt intresserad (a.k.a. flygrädd) så hon får bli hemma hos pälsbollen.

Just nu vet jag inte jättemycket om sevärdheter och vad man skulle kunna hitta på i Dublin. Hittills har vi väl funderat på att besöka Dublin Zoo och whiskeyälskande farsan vill givetvis besöka ett destilleri eller ett ölbryggeri. Well, I'm totally up for it! Känns nästan obligatoriskt när man besöker Irland, right? Någonting annat jag verkligen ser fram emot är Penneys och Forever 21! Det kliar i shoppingfingrarna vid blotta tanken. Kyrkor, arkitektur och kultur hoppas jag också på att finna massor av. Foto, foto, foto! 

Skall bli så otroligt jävla roligt! 

Om det finns någon besökare här som varit i Dublin tidigare och vill dela med sig av lite tips på sevärdheter, butiker, restauranger, pubar, whatevs(!) - droppa en kommentar. Behöver alla goda råd vi kan få. Vi skall trots allt fylla ut typ fyra dagar.

2 kommentarer:

 1. Så kul! Älskar Dublin!! Jag och min kille var där för ett par år sen kring jul, men har pratat om att åka dit på sensommaren också för då lär det vara extra fint. :) Vi var på Guinness bryggeriet, även om man känner sig ointresserad av öl är det så jävla värt för att sitta i baren högst upp (typ 7-8 våningar om jag inte minns helt fel) efter rundturen och ha 360 graders överblick över hela staden. Merrion Square park är ett tips om du gillar kultur/historia - finns lite olika statyer (bland annat en på älskade oscar wilde) och massa intressanta skulpturer utspridda i parken. Vi var också på National History Museum - lite obehagligt att gå omkring bland alla uppstoppade djur men massa intressant fakta! Dublin Zoo var vi också på, tyvärr lite av en besvikelse när man har Kolmården att jämföra med (antar iaf att det är därför) och vissa burar var så himla små och halvtrasiga osv. Kanske bättre nu dock, det var ju iaf ett och ett halvt år sen vi var där!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack som FAN för tipsen! Verkligen! Guinness bryggeri har vi kollat upp och det verkar jättebra. Relativt billigt att ta en tur där också. Skall absolut kolla in Merrion Square och NHM, låter mycket intressant! Älskar historia och kultur OCH djur så det låter verkligen helt perfekt. :D

   Tack, tack, tack! :)

   Radera