8 februari 2015

Kränkta män och sköna brudar.

Jag blir ganska förbannad, faktiskt, när jag läser kommentarer till artiklar som dessa (hoppas ni hamnar rätt). Begreppet "kränkta män" existerar inte utan anledning, det kan vem som helst förstå som någonsin befunnit sig på ett "forum" som detta. De är även ett praktexemplar på varför feminismen är relevant, varför den är av så stor vikt även i vårt "jämställda" Sverige (definitionsfråga, jämställt är en smärre överdrift). 

Låt oss ta en titt på några kommentarer:


Jo, men precis, män har absolut ingen rätt att känna sig otrygga. Som feminist fråntar jag dig dina "rättigheter" att känna dig otrygg. Jag menar, män har ju jagats och förtryckts i århundraden p.g.a. sitt kön. Män blir väldigt ofta våldtagna under en helt vanlig promenad eller under en hemmafest i ett förråd. Kom igen, get a grip, will you? Att jag som feminist värnar om kvinnans trygghet betyder inte automatiskt att du som man "inte får" känna dig rädd eller hotad, däremot har jag mage att erkänna att kvinnan faktiskt HAR större anledning att känna sig otrygg och utsatt. Det är helt enkelt så det är. År 2014 var 98 procent av de misstänkta för våldtäkt män, 2% var kvinnor (BRÅ). Då skall vi även ha i åtanke att mörkertalet förmodligen är väldigt stort, vilket förmodligen inte påverkar procentansatsen men helt klart den slutgiltiga siffran. 

En sådan siffra är svår att förbise. Det är även svårt att ta de på allvar som seriöst blir kränkta av feminismen. "Inte alla män" är ett vanligt (förjävligt) uttryck, precis, inte alla män. Om man själv inte har några tankar på att våldta någon eller trakassera en kvinna sexuellt, varför känner man sig då kränkt? Det handlar om okunskap och brist på förståelse av feminismen och varför den är så viktig. 


Här har vi en så kallad "skön brud" (läste en döskön krönika i veckan som använde just det uttrycket för tjejer som hellre får en klapp på axeln av en man än faktiskt ser sig själv i vitögat och erkänner samhällets strukturer). Att vara man, enligt denna otroligt sköna brud, är tydligen unisont med hög utbildning, en muskulös kropp och brist på känslor. Jag personligen känner ingen sådan man, har nog heller aldrig stött på någon sådan. Givetvis fightas vi med komplex, det är ingenting nytt. Det gör alla! Det är mänskligt! Här har vi ytterligare ett exempel på en person som tror att feministerna drar alla män över en kant. En person som absolut inte förstår att feminism inte har ett skit med manshat att göra. Det är absurt hur folk fortfarande kan ha denna uppfattning. 


Nä, men precis, det är verkligen underligt hur vi står upp för vårt eget kön i kampen för jämställdhet. Jag stavar ut det för dig: J-Ä-M-S-T-Ä-L-L-D-H-E-T. Det är ett ord med tolv stavelser. Det syftar till att kvinnor och män skall kunna leva och verka i samhället på samma villkor. 


"Så kallade feminister", ja precis. Det är inte OK att våldta, det är ju jättebra att du håller med mig och övriga normalt funtade människor. Det jag inte förstår är varför du räknar in dig själv i kategorin "alla män" när du uppenbarligen inte har någonting att ta illa upp för? När dina händer är rena från blod? Eller VARFÖR begreppet "alla män" ens existerar?! Jag kan verkligen inte förstå. Alla vet att alla män inte är våldtäktsmän, så what's all the fuzz about? Det är ett begrepp med ursprung hos just "vita kränkta män". Hur vore det att faktiskt lyfta kvinnor som kämpar för feminismen istället för att slå ned dem på grund av det? Det vore inte speciellt svårt, jag tror ändå att de flesta män vill leva i ett jämställt samhälle. Men det tar emot att ge creds till en feminist, speciellt om denna feminist är av just kvinnligt kön. Precis som det tar emot att kalla sig själv för feminist, trots att man är för jämställdhet. Från början funderade jag på att inte ens kommentera den här kommentaren, men nu gör jag det ändå: HUR URBOTA JÄVLA TAPPAD FÅR MAN BLI? DETTA, kära vänner, är det ULTIMATA beviset på VARFÖR feminismen är HÖGST RELEVANT! Alltid, alltid, alltid! 

2 kommentarer:

 1. Keep it up! Imponerad att du orkar, och lite avis på er som orkar.. blir trött efter första idiot jag möter, och tyvärr är de ju verkligen precis överallt.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag orkar heller inte alla gånger. Det finns hopplösa fall, så finns det hopplösa fall i forum som dessa. Och de är ganska många... gaaaanskaaaa mååånga! Jag såg en kommentar på FB här om dagen:

   "varför letar vi intelligent liv på andra planeter när det knappt finns här?"

   Klockrent!

   Radera